ZOEVA COCOA BLEND PALETTE







Čekanje se definitivno isplati. Posle više od 3 nedelje stigla mi je Zoeva Cocoa Blend paleta senki. U saradnji sa Zoevom, ove nedelje će se na mom youtube kanalu pojaviti tutorial u kojem ću koristiti nijanse iz ove palete. Ovo je verovatno jedna od saradnji na koju sam najponosnija! Ovaj i još mnoge druge proizvode i famozne četkice, možete naći na njihovom sajtu ovde. Šalju direktno za Srbiju po ceni od 18 €. 

Dizajn ove, kao i ostalih paleta je predivan! Minimalizam sa par lepih detalja. Ovde se konkretno radi o podlozi maslinasto braon boje sa zlatnim geometrijskim detaljima koji se presijavaju. Paleta je od tvrdog kartona i zatvara se pomoću magneta. Lepa stvar je što se ovo pakovanje može reciklirati. Sadrži 10 x 1,5 gr senki. Ne sadrži parabene, sulfate i parfem ali zato sadrži vitamin E! Cena svih njihovih paleti jeste 17.50 € i imaju širok izbor nijansi. U ovoj recenziji ću se više držati kvaliteta samih senki no pakovanja. Cena je prilično niska tako da ne možete ni očekivati ogledala, četkice, tvrdu plastiku i sl. Izbor boja je savršen za puno različitih lookova. Jako retko vidjam dobre boje za tranziciju ali ovde ih ima.Sastoji se uglavnom od neutralnih nijansa i par zaista prelepih boja sa ljubičastim tonovima. Završnice su mat, metalik i šimer.




Tekstura senki me jako podseća na MAC-ove. Na dodir su meke, puteraste ali kada ih nanesete na kožu postaju praškaste. Lepo se blendaju i lako je raditi sa njima. Nisam primetila da se preterano truse ukoliko koristite adekvatne četkice. Za veći intenzitet ovih metallic nijansi pored varijante mokre četkice, koristim i prste. 
Pigmentacija je bolja nego kod njihovih prvih paleta. Verovatno su menjali forumulu. Na očima izgledaju isto kao i swatchevi na rukama. Mogu se nadogradjivati tako da dobijete identične boje kao iz palete. Ovo je jedna od onih paleta kod koje odmah znate da će vam biti novi najbolji drug u šminkanju jer samim dodirom neke od nijansi otkrivate pigmentaciju koja je neprozirna na vašoj koži.



Nijanse: Bitter Start, Sweeter End, Warm Notes, Subtle Blend, Beans Are White, Pure Ganache, Substitute For Love, Freshly Toasted, Infusion, Delicate Acidity.



Izdvojila bih

 Sweeter End - duochrome nijansa roze boje koja se presijava na zlatnu. 
Substitute For Love - Savršena boja za tranziciju kada je u pitanju neutralni smokey eye.
Freshly Toasted - Jedna od mojih omiljenih braon nijasni, prelepo izgleda na svakome i može se koristiti u toliko različitih prilika!
Delicate Acidity - još jedna duochrome nijansa tamno ljubičaste sa braon podtonovima.


Kako vam se dopada Cocoa Blend? Da li imate neku Zoeva paletu?




from Makeup by Ilona http://ift.tt/1GWVkAc

0 commentaires:

MUR ICONIC Blush, Bronze & Brighten Rave





Pre par dana stigao mi je divan znak pažnje od još divnije osobe. Ona stoji iza bloga Sreća je Zdravlje i zove se Tijana. Prošlo je skoro pola godine kako sam joj rekla koliko mi se dopada ova paleta i eto setila se toga i potpuno me iznenadila. 

Makeup Revolution je svima poznat britanski brend kojeg karakteriše kvalitetna šminka po jako jako niskim cenama. Redovno proširuju svoj asortiman tako da svako može naći nešto prikladno za sebe.
Blush, Bronze and Brighten u nijansi Rave se sastoji od jako svetlog bronzera sa toplim podtonom, nude highlightera i prelepog rumenila čiju boju ne umem da opišem ali nalazi se izmedju roze i breskvaste. Paleta bi odgovarala osobi svetlije puti. Dolazi u plastičnoj kompaktnoj ambalaži sa ogledalom i košta 4 funte, što je oko 650 RSD.

Pigmentacija je srednja, što je dobro kod ovakvih proizvoda jer ne možete preterati sa nanošenjem. Lako se blenda i stapa sa kožom. Boja bronzera nije baš po mom ukusu jer više volim one sivkaste sa hladnijim podtonom ali će ovo super poslužiti za letnje dane...ako odlučim da izadjem na sunce. Ono čime sam oduševljena jesu rumenilo i hajlajter. Hajlajt nijansa bi odgovarala svakom, nežna je i ne pokazuje se preterano na koži. Nećete izgledati masno već će se koža prelepo presijavati na svetlu. Rumenilo rekto kad koristim jer mi se ne svidja kako mi izgleda lice sa istim. Ova boja mi je super legla jer na mojoj koži više vuče na neku zagasitu nijansu boje breskve. Jako je lako raditi sa ovom paletom i mislim da je super izbor za početnike ili one koji vole ovakve stvarčice. Kako sve to izgleda na koži možete pogledati na mom instagramu!



Da li ste probale ove palete? Koji vam je omiljeni MUR proizvod?




from Makeup by Ilona http://ift.tt/1Lw84km

0 commentaires:

Summer Wardrobe - SheIn


Danas prvi put pričamo o odeći. Trudim se da se uvek držim principa minimalizma i jednostavnih boja jer ne volim previše šarene odeće. Lično najčešće nosim crno, tamno crveno, sivo i belo. :D

Ne znam da li ste čule za termin Wardrobe Capsule ali ideja ovog posta jeste predstaviti par komada odeće i više kombinacija sa njima. Ja sad nisam htela da preteram ali pored ovoga što ću vam pokazati postoji još mnogo načina kombinovanja! Jako želim da sa vama pričam o teorijama boja i paterna ali ne znam koliko vas to zanima pa mi obavezno recite u komentaru!











Obožavam dobar jeans, pogotovo ako je u crnoj boji. Može se kombinovati sa mali milion stvari i sa različitim bojama i teksturama! :D


Black Slim Cut Out Pants - KLIK


White Short Sleeve Floral T-Shirt - KLIK
Grey Print Crop T- Shirt - KLIK

Black Blazer - KLIK 
Yellow Blouse - KLIK

Black Jumpsuit - KLIK
Floral Skirt - KLIK


Black Flats - KLIK
Red Sandals - KLIK 

Ostalo možete naći na SheIn sajtu. Cene su zaista niske i sve brzo stiže čak i kod nas. 


Kako izgledaju vaše omiljene letnje kombinacije? 





from Makeup by Ilona http://ift.tt/1dlDQTb

0 commentaires:

Crna baza za senke


courtesy of sultrysuburbia.com
Oduvek nas uče da za veću pigmentaciju senki treba koristiti bele baze ali da li ste ikada probale crnu? Iako ovo nije nikakvo novo otkriće tek sam skoro prvi put odradila look sa crnom olovkom u ulozi baze za senku. Iskreno sam se iznenadila jer nisam očekivala da će mi se celokupan izgled svideti mnogo više nego sa klasičnim prajmerom. Pošto su mi slike ispale užasno poslužila sam se slikom sa interneta koju ću zameniti prvom prilikom.


Mat senke - Boja je naravno za nijansu tamnija nego u pakovanju. Bela senka je ispala sivo a ostale za nijansu do dve tamnije. 
Metalik & Šimeraste senke - E, tek ovde se vidi ogromna razlika. Kao što možete primetit na slici, izgled je totalno drugačiji. Sa crnom bazom dobijate veći pay off boje i daleko veći intenzitet. Svetlucave čestice se vidljivije presijavaju a boja je daleko približnija onome u orginalnom pakovanju.

Sve u svemu, crna baza je daleko bolja za šarene metalik boje. Nema velike razlike sa mat bojama.


/


We've always been told that if you want better pigmentation out of your shadow, you'll need to use a white base, but have you ever tried a black one? It's not news but I've tried a black base just a few days ago! I have to say that I was amazed because I didn't expect it to look so much better than the usual deal. Since my photography skills failed me I used a random photo but I'll update the post as soon as I take a decent picture!

Matte shadows - The colour look darker than it is, obviously. A white shadow will look grey and the other shades will be a shade or two darker. So, nothing that special.
Metallic & Shimmer Shadows - This here is a game changer! As you can see on the photo, the colour pay off & the intensity are totally different (better)! The shimmer is more visible and the colour is more like the shade that you see in the pot!


I'd say that the black base is a better choice for colourful metallic shades. The mattes don't look much different.

 



Da li ste ikada probale crnu bazu za senke? 




from Makeup by Ilona http://ift.tt/1K0IAw3

0 commentaires:

Šta poneti na letovanje




Kako polako ulazimo u sezonu letovanja odlučila sam da napravim predlog šminke za letnji odmor. Imajte u vidu da je ovo samo predlog i da boje i sve ostalo možete odrediti po svom ukusu. Ja se na odmoru minimalno šminkam i s obzirom na to da uglavnom putujem avionom trudim se da ne spakujem previše stvari kako bih imala mesta za sve što mi treba. Ukoliko idete na more, preporučujem da odaberete vodootporne proizvode i proizvode za matiranje.



Proizvodi za lice - Trudim se da ta stavka bude jako minimalna jer generalno jako malo šminkam lice a leti ne volim osećaj pudera na faci. Najbolje je spakovati duo za konturisanje kako biste u jednom pakovanju imali i bronzer i rumenilo i sl. kombinacije. Ja sam odabrala E.L.F St.Lucia contour duo (sl. proizvodi u tom cenovnom rangu jesu Sleek i MUR contour kit-ovi). Pošto puder ne nosim, biram dobar concealer ukoliko me koža ne bude volela u tom periodu i lagani setting puder (Maybelline FitMe concealer & Aura Shine Killer). Hajlajter je opcionalan ali ja izuzetno volim da upotpunim ceo look sa malo sjaja (E.L.F. Gotta Glow).


Proizvodi za usne - Uvek odaberem jednu ili dve neturalne nijanse i jednu tamniju boju. Biram tečne ruževe jer najduže traju tako da možete obići ceo grad a da boja na usnama ne mrdne. (Aura Lipliner 34, GR Velvet Matte 23, Aura Matte Good Vibes, NYX SMLC Zurich).

Proizvodi za oči - Odaberite jedan proizvod za obrve, bez obzira da li to bio gel, olovka ili maskara. Znate i sami koliko pažnje posvećujem obrvama ali mi se baš i ne troši vreme crtajući iste na letovanju pa zato biram brzu varijantu u vidu NYX Tinted Brow Mascara. Što se senki tiče uglavnom biram jednu paletu koja sadrži puno različitih boja. NYX Suede je savršena za leto jer ima puno "osunčanih" nijansi. Ukoliko je paleta neutralna ponesem i neku duo senku ili nešto slično u boji kako bih mogla da uradim neki šareniji look (Catrice Baked Trio Eyeshadow - Carnival of Colours). Nosim tečni eyeliner kako ne bih morala nositi previše četkica a i ova varijanta mi je najbrža (Eveline Celebrities Liquid eyeliner). I naravno, nigde bez maskare. Ne nosim prajmer za senke jer će FitMe korektor poslužiti kao 2u1 proizvod. 


Uradila sam predlog dnevnog look-a sa gore navedenim proizvodima. Za oči sam koristila Suede paletu i maskaru. Nanela minimalnu količinu rumenila i sve upotpunila sa Aura Matte Lipstick u nijansi Good Vibes. Predlog za šareniji look pogledajte OVDE.



Šta vi obavezno nosite sa sobom kada putujete?







from Makeup by Ilona http://ift.tt/1BlxkaH

0 commentaires:

FOTD - Addiction

Mislim da već svi znaju koliko se nerviram oko ispitnog roka i to je ujedno i razlog zbog koga sam manje aktivna na blogu, zbog čega manje komentarišem tudje postove i slično. Bliži se kraj mojim mukama tako da ću se potruditi da budem organizovanija i prisutnija. 

Postoji par bjuti gurua koje stalno pratim a medju njima je i Samantha (Batalash Beauty) koja me je inspirisala jednim od skorijih tutorijala. Radi se o halo tehnici (moja omiljena).

Ukoliko i same želite da isprobate ovaj look imam tutorial OVDE. Možete biti kreativni sa bojama ali je uvek poželjno najsvetliju nijansu naneti na sredinu pokretnog dela kapka.



Products:

TF Shadow Insurance
NYX Suede & Addiction Hot Singles
NYX Loose Pearl Eyeshadow Nude
ELF 144 neutral palette
ABH Dipbrow Ebony
NYX Lala Lipstick
NYX Prune Lipliner
NYX Honey Dew Me Up
UD Naked Skin Foundation 0.5
Kryolan Color Correcting Loose Powder
NYX Taupe Blush
ELF St. Lucia duo
ELF Gotta Glow





Da li vam se dopada ovaj look? 

Imam još jedno jako bitno pitanje, da li želite da nastavim da pravim tutorijale u slikama ili samo u video formatu?







from Makeup by Ilona http://ift.tt/1HK7TAC

0 commentaires:

MAKEUP ACADEMY - REVIEW AND SWATCHES

Svi znamo za SLEEK i MUR ali jako retko čujem da neko pominje ovaj brend. MUA (Makeup Academy) je takodje britanski brend  koga karakterišu niske cene i veliki izbor proizvoda sa sasvim solidnim kvalitetom.


Ja sam prvi put sa njihovog sajta poručila par stvarčica pre dve godine i oduševila se. Paletu idalje koristim i jedna je od retkih koju ću za par meseci potpuno potrošiti! U ovom postu ću vam predstaviti 3 proizvoda koja jako volim i jedan koji me je razočarao (on je Fashionista brenda ali je to takodje MUA, nešto slično kao  I <3 Makeup i MUR brend).


GLAMOROUS NIGHTS je paleta sa savršenom kombinacijom boja za večernje look-ove. Pigmentacija ovih senki je jako slična Sleek senkama. Pored ove imam i Undress me Too, Winter Forest i Glitter paletu. Za sve mogu da kažem isto. Matte nijanse nisu najsjajnije ukoliko ne koristite prajmer ali to je kod mene must tako da nemam problema ni sa tim. Nijanse sa shimmerom su sjajne! Izmedju kremaste i praškaste teksture su, lako se nanose i lako se blendaju a boje su prelepe.
Ova paleta ma je koštala 4 funte ali MUA često organizuje 50% sale tako da neke možete nabaviti za čitavih..350 dinara?


Lip Boom Let me Know - Kombinacija matte ruža i sjaja za usne sa šljokicama. Super je, dobro se nanosi ali traje samo do 3 sata. Boju obožavam jer je slična Nyxovoj Transylvaniji. Sjaj retko kad koristim ali miriše na karamelu i obavezno ga pojedem. Košta 3 funte ali je trenutno na popustu i možete ga nabaviti za jednu.
Lipstick Shade 12 - Ruž za jednu funtu. Boja je prelepa, traje do 5 sati i hidrira usne. Izbor boja nije preveliki ali ih predlažem ukoliko tek počinjete sa šminkanjem ili ste prosto lipstick hoarder kao i ja.
Fashionista Gel Liner - Jedini proizvod koji me je razočarao. Pigmentacija je loša, trajnost je loša, sve je loše. Zaobići u širokom krugu!


Da li ste probale nešto od MUA i kako vam se dopalo?



from Makeup by Ilona http://ift.tt/1IeMVpv

0 commentaires:

NAGRADNE IGRE - NYX, MARRAKESH, ESSENCE, AURA...





U poslednjih par nedelja uspela sam da organizujem niz nagradnih igara. Jedna je već završena ali kako bi i vi koji čitate moj blog imali priliku da učestvujete, postaviću sve trenutne nagradne igre ovde kao i uslove za učešće.

NYX HIGHLIGH AND CONTOUR PALETTE



Kako sam pobedila u "takmičenju" koje organizuje Glam Express, osvojila sam dve NYX palete za konturisanje. Jednu za sebe i jednu za vas! Nagrada se odvija na fejzbuku i instagramu!

Uslovi učešća na instagramu:
Zapratiti @ilonarah i  @glam.express


Repostovati sliku koju sam postavila na mom profilu

Uslovi učešća na facebooku su navedeni OVDE.

Ukoliko želite da učestvujete preko mog bloga, samo podelite post i u komentar ostavite ime i prezime fejzbuk profila na kome ste podelili objavu.




MARRAKESH 3U1 SVEĆA




U saradnji sa brendom Marrakesh vam poklanjam sveću koja ima 3 svojstva: aromaterapetsko, opuštajuće i negujuće. Sveća se ujedno može koristiti i kao ulje za masažu i hidrataciju.

Ukoliko želite da učestvujete pročitajte uslove OVDE

Ukoliko želite da učestvujete preko bloga, podelite objavu i u kometar ostavite ime i prezime.

BLOGORODJENDANSKO DARIVANJE


O velikom blogorodjendanskom darivanju više OVDE.





Ukoliko podelite objavu prijavili ste se za sva 3 darivanja u isto vreme!


Srećno!




from Makeup by Ilona http://ift.tt/1HGfL6l

0 commentaires:

PRIRODNA KOZMETIKA NUPPU







Nedavno sam ostvarila još jednu domaću saradnju, ovog puta sa brendom koji se bavi isključivo prirodnom kozmetikom - NUPPU.


Nuppu prirodna kozmetika je prilično novo ime u Srbiji. Svi proizvodi su rađeni po francuskom modelu aromaterapije, tacno i jasno se zna koliki je deo kog sastojka u proizvodu, sirovine za bilo koji proizvod se slažu tako da krajnji rezutat daje pravilan ph, dovoljnu količinu minerala, vitamina, antioksidansa. Većina sirovina je iz Francuske, samim tim je prošla najstrože kontrole kvaliteta.Njihove proizvode možete pogledati na njihovoj fejzbuk stranici, gde iste možete i da poručite - klik!

Pakovanje: Dizajn pakovanja mi je prvo privukao pažnju. Jako minimalan sa lepim bojama, nadahnut geometrijom. Svi proizvod dolaze u staklenim teglicama / pakovanjima. U zavisnosti od proizvoda, doći će sa raspršivačem ili dozerom. Pakovanja su preslatka ali ono što se meni osebno dopada je to što je naznačeno da je proizvod napravljen ručno a pored toga piše i datum proizvodnje, kako biste znali da je sve sveže! Ono što bih dodala pakovanju jeste lista sastojaka!


Tekstura i miris: S obzirom na to da se radi o prirodnim proizvodima bez parfema očekujte mnoštvo cvetnih mirisa. Tonik miriše na sveže pokošenu travu i lavandu! Serum je mirisao nešto jače ali ono što sam uspela da osetim je ponovo lavanda. Radi se o uljnom serumu tako da možete pretpostaviti teksturu. Ne radi se o previše gustom ulju, već je dosta tečno i lako razmazivo. Tonik ima laganu teksturu, nalik vodi i koža ga brzo upija. S obzirom na to da se svaki proizvod pravi ručno mislim da u dogovoru sa proizvodjačem možete prilagoditi sastojke svom tipu kože.

Tonik napravljen na bazi hidrolata (cvetnih vodica) matičnjaka i lavande, obogaćen allantoinom, biljnim glicerinom, kompleksom vitamina i minerala.
Sastojci seruma: lesnik, palmarosa, lavanda angustifolia, seme sargarepe, cajevac i ekstrakt semenki pamuka (naravno uz komplekse ceramida, vitamina...).

Moje iskustvo: Tonik sam koristila svakodnevno u sklopu jutarnje rutine nege lica. Zaista pruža osećaj osveženja a pritom koža posle njega ostaje prirodno sjajna i mekana. Nisam primetila reakcije na sastojke tako da planiram da nastavim sa korišćenjem. Čak šta više, mislim da mi je pomogao u smirivanju upaljenih bubuljica. Serum sam koristila uglavnom svakog drugog dana. Super nahrani kožu i pomogao mi je da se rešim perutavih delova kože koji su "proizvod" kreme za isušivanje bubuljica. Dve kapi su dovoljne za celo lice tako da verujem da će bočica potrajati.


Cena tonika od 50ml jeste 300 RSD a uljni serum od 5 ml košta 300 RSD.




Iskreno preporučujem ovaj brend zato što je prirodno i zato što je domaće.




from Makeup by Ilona http://ift.tt/1GBNTiQ

0 commentaires:

FOTD - Pop of red glitter




Znam da jako retko postavljam look-ove i izvinjavam se! Imam ispite pa i ako se našminkam ne stignem da slikam, postavim i slično. Redovna sam na instagramu pa tamo uglavnom završi svaki makeup koji ne stigne do bloga.  Ne tako davno sam radila jako sličan eye look ali kako sam uzela na sebe da perfektujem cut crease uradila sam nešto slično. Jako je teško odreditit gde ćete tačno ići linija ali mislim da kad to skontam neću više imati problema sa ovom tehnikom. S obzirom na to da sam ljubitelj svega što je matte odlučila sam da odstupim od toga time što ću dodati malo crvenih šljokica, ništa preterano jer sam želela da look bude prikladan za dnevnu varijantu. 

I know that i'm not that regular with looks on here anymore and I'm seriously sorry. I have a few exams left so I can't find the time to take pictures and upload everything on my blog. I post almost daily on instagram so check that out if you want to see my stuff daily! Not so long ago I did a similar look and I kind of re-did it because I'm practicing this cut crease technique. I have a problem with the line placement but when I figure that out I'll ace cutting my crease! I love everything matte so I'm stepping out of my comfort zone by adding red glitter to my inner corner! I tamed it down since I wanted it to be a very wearable daily look.


Product list:

TF Shadow Insurance
Nyx Suede
Sugarpill Flamepoint
MAC Red Brick
Sigma Warm Stone (Warm Neutrals palette)
Sigma Oyster Sand (WN palette)
Sigma Dove (WN palette)
Yves Rocher Dark Brown (Duo Eyeshadow)
Nyx Suede Palette (inner corner)
Nyx Wonder Pencil (Waterline)
Maybelline Volume Express Mascara
ABH Dipbrow Ebony
NYX Eyebrow Gel Black
Aura Lipliner 49





Kako vama ide cut crease tehnika? Ukoliko imate neki savet, pišite!



from Makeup by Ilona http://ift.tt/1KKu7DH

0 commentaires:

Golden Rose Rich Color 73



Danas vam pišem o jednom od najboljih i najjeftinijih lakova za nokte. Pisaću vam generalno šta mislim o ovom proizvodu pa onda nešto i o ovoj divnoj boji.

Golden Rose Rich Color lakovi su drogerijski proizvod koji se može naći po ceni od 120 dinara u generalno svim drogerijama. Ja jako volim ovaj brend ali definitivno nisam očekivala da ću baš ovoliko oduševiti. Četkica je malo nezgodna jer je velika i kratka ali uz vežbu se i njom može postići perfekcija. Ono što volim kod ovog laka jeste pigmentacija, samo jednim slojem ćete dobiti boju identičnu kao iz boce. Suši se brzo i traje relativno dugo na noktima. Izbor boja je ogroman a odnos kvaliteta i cene neverovatan. 

Ja sam se odlučila za letnju narandžastu boju u nijansi 73. Uglavnom imam problem sa ovako drečavim bojama jer se često vide potezi četkicom. Taj problem nisam imala. Na slici imam dva sloja i Eveline 8u1 kao bazu. Lako se skida i ne oboji nokat. Sve u svemu, oduševljenje!


Da li ste već probale ovaj drogerijski dragulj?



free joomla template

free joomla templates from Makeup by Ilona http://ift.tt/1I2bNAL

0 commentaires:

Postati i ostati organizovan



Već dugo želim da obradim ovu jako bitnu temu a danas je savršen dan za to! Zašto? Zato što ću tako naterati sebe da u stvari primenim sve ovo što vam budem rekla jer se dešava da posustanem usled raznih burnih životnih okolnosti. Danas većina živi "brzim životom" i retko kad imamo vremena da stanemo i duboko udahnemo, odvojimo po koji minut za sebe. Uglavnom je to zato što prosto ne umemo da organizujemo vreme. Sve ovo što ću napisati će zvučati jako lako i izvodljivo ali najteža stvar je ostati dosledan.


Odluka koja je meni drastično promenila organizaciju i generalno celokupan "stil" života jeste ranije budjenje. Ovo je uglavnom najteži korak ali je ujedno i najbitnije iskoristiti maksimum od dana. Ranije sam ustajala u 12 i dok završim svakodnevne kućne obaveze bude već 6 popodne i propadne mi ceo dan. Sada ustajem u 9 i plan mi je do leta navići sebe na budjenje u 8h. Zaključak: Ko rano rani....više vremena grabi?

Sledeća bitna stvar jeste da znate svoje obaveze, tj. da budete svesni istih. Kada znate šta sve treba uraditi u toku dana onda možete preći na organizaciju vremena za te poslove. Pažljivo rasporedite sve dnevne obaveze u vremenske okvire. Tako ćete napraviti plan i ostaviti dovoljno vremena da završite sve. Lično, jako volim staromodne planere ali skoro sam otkrila aplikaciju koja je promenila sve. Ima mali milion kalendara koje možete skinuti besplatno sa Google Store-a i koji vam mogu pomoći u organizovanju dnevnih zadataka. Ja obično sve bitne dogadjaje (ispite, rodjendane, šminkanja i sl.) obeležim odmah a nedeljno ažuriram dnevne zadatke (vežbanje, učenje, pranje veša i sl.)  i sve to naravno radim za nedelju unapred jer jedino tako ima smisla, zar ne? :D

U aplikaciji Sol Calendar možete odabrati boje i stikere za svaku radnju posebno. Veoma je interaktivna aplikacija i recimo upozarava vas da napolju pada kiša ukoliko imate neki outdoor event za taj dan. Ono što posebno volim kod ove aplikacije jeste to da mogu podesim alarm koji bi me ujutru podsetio na bitne dogadjaje u toku dana. Pored toga ima to-do listu koju proverim na kraju dana. Ukoliko se desi da nešto ne stignem da uradim tu obavezu prebacim na sutrašnju listu. 
Sve ovo možete raditi i sa običnim planerom ili bilo kojom sličnom aplikacijom. SolCalendar možete skinuti ovde




Što se tiče učenja, moj način je verovatno dosta drugačiji od "normalnog". Uzrok tome jeste što jako malo vremena posvećujem ispitima, doduše trudim se da promenim i to. Celokupno gradivo podelim na nekoliko celina, uglavnom prema grupi ispitnih pitanja. Kada izračunam koliko dana imam do ispita, napišem plan učenja za svaki dan pojedinačno. Uglavnom dnevno predjem jednu grupu pitanja, sledećeg dana drugu i obnovim prethodnu i poslednja 2-3 dana ostavim za obnavljanje svega. Nije idealan način ali za mene radi...sve dok ne morate da učite 4 predmeta uporedo.

Organizacija postova na blogu i socijalnih aktivnosti je takodje ogroman posao. Ukratko ću o tome jer planiram poseban post za to. Uglavnom napravim listu svih postova koje planiram a obradim za odredjeni mesec, napišem kad ću slikati a kad pisati i obeležim gde ću sve podeliti post. Instagram i Reddit su postale moje omiljene socijalne mreže i tamo najredovnije postavljam sadržaj. Pored toga jako je bitno odvojiti i vreme za odgovaranje na komentare, mejlove i podržavanje drugih "kolega".

Verujem da niste ništa novo pročitali u ovom tekstu ali sigurna sam da će vas barem podsetiti na stvari koje ste već znali i želeli da primenite. Nekako uvek zaboravimo na ovakve sitnice koje mogu da budu ogromna pomoć. U svakom slučaju sve je stvar vaše volje. Nekima ne trebaju podsetnici ali nismo svi organizaciji naučeni na vreme!





from Makeup by Ilona http://ift.tt/1RPE58y

0 commentaires:

BALEA DNEVNA KREMA SA BADEMOVIM UJEM


Uvek se trudim da vam predstavim drogerijske proizvode koji su definitivno vredni pažnje a ne opterećuju novčanik previše. Danas pišemo o jednoj dnevnoj kremi brenda Balea. Prvi put sam ovu kremu kupila prošlog leta, tražeći nešto što nije teško na koži a super je za svaki dan. Trudim se da predjem na organske proizvode i ulja ali ne mogu se odviknuti od jutarnjeg mazanja kreme!

Ova mazalica preporučena je za suvu i osetljivu kožu. Sa SPF-om od 15 pružiće vam odredjenu zaštitu od sunca, a i dobra je kao podloga za šminku! Sadrži bademovo ulje i provitamin b5 koji prijaju suvoj i osetljivoj koži. Miriše cvetno ali ne previše jako, prilično sam sigurna da nema previše parfema. 

Koristim je sa prekidima već godinu dana i kupila bih je ponovo da mi ne treba veća zaštita. Krema je prilično gusta ali je koža jako brzo upija i ne ostaje onaj neprijatan masan trag na njoj. Koristila sam je i neposredno pre šminkanja i dovoljno je dobra da pripremu kožu ali nema efekte slične silikonskim prajmerima. Defintivno pruža negujući osećaj!


Proizvod dolazi u beloj tubi od 50 ml. Za celo lice je potrebno jako malo tako da verujem da će vam potrajati dugo.  Ja sam je platila 2 evra a pre par dana sam je videla u obližnjem DM-u i mislim da cena ne prelazi 300 dinara! Pored kreme, ova linija sadrži i vlažne maramice kao i toner za lice.




Sastojci

AQUA · GLYCERIN · ETHYLHEXYL SALICYLATE · BUTYL METHOXYDIBENZOYLMETHANE · GLYCERYL CITRATE/LACTATE/LINOLEATE/OLEATE · C12-15 ALKYL BENZOATE · BEHENYL ALCOHOL · CAPRYLIC/CAPRIC TRIGLYCERIDE · CETEARYL ALCOHOL · ETHYLHEXYL TRIAZONE ·  LYCERYL STEARATE · PRUNUS AMYGDALUS DULCIS OIL · MALVA SYLVESTRIS FLOWER EXTRACT · PANTHENOL · TOCOPHERYL ACETATE · PHENOXYETHANOL · HYDROGENATED COCO-GLYCERIDES · PARFUM · CETYL ALCOHOL · STEARYL ALCOHOL · SODIUM ACRYLATES/C10-30 ALKYL ACRYLATE CROSSPOLYMER · BIS-ETHYLHEXYLOXYPHENOL METHOXYPHENYL TRIAZINE · CAPRYLYL GLYCOL · XANTHAN GUM · SODIUM CITRATE · SODIUM LACTATE · DISODIUM EDTA · ALPHA-ISOMETHYL IONONE · SODIUM BENZOATE · LIMONENE · LINALOOL · CITRIC ACID.




Koje ste Balea kreme probale?



from Makeup by Ilona http://ift.tt/1KcmTIf

0 commentaires:

Maj - rekapitulacija




S obzirom na to da nemam vremena da slikam proizvode za recenzije, niti slikam šminku koju uradim u toku dana, odlučila sam da napišem jedan post kojim ću se osvrnuti na sve što mi se desilo u toku meseca Maja. Najverovatnije neću biti redovna na blogu Juna jer spremam par jako teških ispita ali potrudiću se svakako.

Kao što već znate, ovog meseca sam zaokružila godinu dana postojanja ovog bloga. Već sam pisala o tome koliko mi je bitno što sam istrajala u svemu i što su ljudi prepoznali moj kvalitet. Povodom toga sam vam spremila nagradnu igru, više o tome pročitajte ovde.

Ovog meseca sam se vratila i honorarnom šminkanju. S obzirom na to da sam dobila mnogo poruka bilo mi je žao da ne ulepšam divne devojke za mature pa sam se ipak vratila poslu. Najzanimljivije od svega je što je bilo devojaka iz Beograda koje su želele da mi plate put samo kako bih došla da ih šminkam! Sledeće godine definitivno organizujem neki dolazak u toku matura. Pisaću jedan poseban post gde ću postaviti i slike svih prelepih cura. Mnoge nisam stigla da slikam ali će mi nadam se poslati slike. U svakom slučaju, sutra mi je poslednje šminkanje za ovu matursku sezonu i onda nastavljamo sa klasičnim radom. Definitivno nisam očekivala toliki odaziv, dovoljno je reći da je bilo dana kada nisam imala vremena da jedem.

Iako je opšte poznato da se u Srbiji ne ceni kvalitet i specifičnost bilo koje vrste, uspela sam da proguram svoj rad van naših granica. Naime, nisam mogla da vam otkrijem ranije ali s obzirom na to da kroz nedelju dana stiže paket mogu vam reći da sam uspostavila saradnju sa nemačkim brendom ZOEVA. Ne mogu da vam opišem moju sreću i skakanje po sobi kada sam pročitala njihov mejl! I o tome ćemo pričati malo više na mom youtube kanalu gde ću vam predstaviti novu paletu Cocoa Blend!

Sinoć sam saznala da sam pobedila na takmičenju koje organizuje Glam Express. Osvojila sam Nyx paletu za konturisanje za sebe i jednu za vas. Možete se priključiti nagradnoj igri ovde! Potrudiću se da istim tempom nastavim i u toku Juna.


Svašta lepo se i na instagramu izdešavalo. Prešla sam 2k folovera, zapratila me divna Makeup Mouse (Heather) koja mi je već jako dugo ogromna inspiracija i sprijateljila sam se sa osobom sa kojom me konstantno mešaju na svim inostranim mrežama, sa pegavom coffee_pls (Jo). Još puno jako inspirativnih ljudi je u mom radu video kvalitet te sada imam podršku mnogih divnih umetnika i pre svega divnih osoba.

Bilo je tu i puno domaćih saradnji ali o tome ću vam pisati u postovima gde ću recenzirati proizvode koje sam dobila.

Nadam se da će mi junski ispitni rok proći dobro koliko i maj mesec i biću prezadovoljna. Još kada bih umesto gledanja post apokaliptičnih serija krenula da učim, bilo bi divno...


Šta ste vi radile ovog kišno-sunčanog meseca? 



from Makeup by Ilona http://ift.tt/1cvVdjU

0 commentaires: