Šta poneti na letovanje




Kako polako ulazimo u sezonu letovanja odlučila sam da napravim predlog šminke za letnji odmor. Imajte u vidu da je ovo samo predlog i da boje i sve ostalo možete odrediti po svom ukusu. Ja se na odmoru minimalno šminkam i s obzirom na to da uglavnom putujem avionom trudim se da ne spakujem previše stvari kako bih imala mesta za sve što mi treba. Ukoliko idete na more, preporučujem da odaberete vodootporne proizvode i proizvode za matiranje.



Proizvodi za lice - Trudim se da ta stavka bude jako minimalna jer generalno jako malo šminkam lice a leti ne volim osećaj pudera na faci. Najbolje je spakovati duo za konturisanje kako biste u jednom pakovanju imali i bronzer i rumenilo i sl. kombinacije. Ja sam odabrala E.L.F St.Lucia contour duo (sl. proizvodi u tom cenovnom rangu jesu Sleek i MUR contour kit-ovi). Pošto puder ne nosim, biram dobar concealer ukoliko me koža ne bude volela u tom periodu i lagani setting puder (Maybelline FitMe concealer & Aura Shine Killer). Hajlajter je opcionalan ali ja izuzetno volim da upotpunim ceo look sa malo sjaja (E.L.F. Gotta Glow).


Proizvodi za usne - Uvek odaberem jednu ili dve neturalne nijanse i jednu tamniju boju. Biram tečne ruževe jer najduže traju tako da možete obići ceo grad a da boja na usnama ne mrdne. (Aura Lipliner 34, GR Velvet Matte 23, Aura Matte Good Vibes, NYX SMLC Zurich).

Proizvodi za oči - Odaberite jedan proizvod za obrve, bez obzira da li to bio gel, olovka ili maskara. Znate i sami koliko pažnje posvećujem obrvama ali mi se baš i ne troši vreme crtajući iste na letovanju pa zato biram brzu varijantu u vidu NYX Tinted Brow Mascara. Što se senki tiče uglavnom biram jednu paletu koja sadrži puno različitih boja. NYX Suede je savršena za leto jer ima puno "osunčanih" nijansi. Ukoliko je paleta neutralna ponesem i neku duo senku ili nešto slično u boji kako bih mogla da uradim neki šareniji look (Catrice Baked Trio Eyeshadow - Carnival of Colours). Nosim tečni eyeliner kako ne bih morala nositi previše četkica a i ova varijanta mi je najbrža (Eveline Celebrities Liquid eyeliner). I naravno, nigde bez maskare. Ne nosim prajmer za senke jer će FitMe korektor poslužiti kao 2u1 proizvod. 


Uradila sam predlog dnevnog look-a sa gore navedenim proizvodima. Za oči sam koristila Suede paletu i maskaru. Nanela minimalnu količinu rumenila i sve upotpunila sa Aura Matte Lipstick u nijansi Good Vibes. Predlog za šareniji look pogledajte OVDE.



Šta vi obavezno nosite sa sobom kada putujete?







from Makeup by Ilona http://ift.tt/1BlxkaH

0 commentaires: