DIY HOME DECOKako je napokon došlo vreme za renoviranje sobe odlučila sam da promenim izgled celokupnog nameštaja pošto nikako nije izgledao lepo sa novim ormarom, zbog koga smo prvenstveno i odlučli promeniti sve. Kako je nameštaj koji smo već imali u sobi bio potpuno funkcionalan smatrala sam da je besmisleno kupiti novi kad mu se izgled može promeniti za čitavih 1000 dinara. Na Pinterestu sam konstantno nailazila na DIY projekte ovog tipa ali iskreno nisam ni znala da su materijali za iste apsolutno svima dostupni i toliko jeftini. 
Glavna zvezda ovog posta jeste samolepljiva, plastificirana i vodootporna tapeta. Kako je ormar bele boje, odlučila sam se za bele tapete sa šarom drveta i za tapetu u šari belog mermera. Ja sam svoje kupila u knjižari Hijeroglif ali verujem da ih ima svaka bolje snadbevena knjižara ili radnja koja prodaje materijale za uredjivanje enterijera. Metar me je koštao 230 dinara. Belu sam koristila sa stranice stola i fioka a mermer šaru sam koristila za površinski deo stola. Ono što je mene oduševilo jeste da je tapeta toliko kvalitetna da zaista izgleda i sija kao mermer. Lako se briše i ne odlepljuje se sama od sebe i slično.
Tokom lepljenja stola palo mi je na pamet da ostatak od tapete mogu da iskoristim za neke druge stvari kao što su podmetači, čaše i sl. 

After buying a new wardrobe I decided to re-vamp the old furniture in my room. Following a Pinterest DIY tutorial I bought some self adhesive wallpaper in white and in white marble prints. It's extremely cheap and it's so easy to apply, it even looks like real marble and it didn't cost me more than $10! I used the leftovers for decorating my brush holder cups and other things.

Na ovaj način možete napraviti i omote knjigama. Kako se toga nisam ranije setila napravila sam omote od isečaka iz novina. Ne znam zašto ali u poslednje vreme prosto želim da sve oko mene bude u crnoj i beloj boji pa sam u skladu sa tim uredjivala sve. 


Following this method you can make some cool book covers. I did mine before buying this wallpaper so I used plain newspapers.
I to bi bilo to. Jako je lako promeniti celokupan izgled sobe koristeći se ovim prečicama a neće vas koštati puno. Ostavljam vas sa još par slika mog malog kutka i jednom before&after slikom svog stočića.


I'll leave you with a few more pictures of my tiny space and a before&after photo of my corner. 


Kako vam se dopada promena?
from Makeup by Ilona http://ift.tt/1jXC0Mz

0 commentaires: